Dåliga chefer förstör på många företag

Apropå det här med att säga ifrån. Varför skall så många låtsas vara kompisar i stället för att säga obekväma sanningar?

Konflikträdsla? Feghet? Det enda som kan hända är ju att man kan åka på en verbal råsop, eller hur? Är inte det bättre än att vara ”smörsångare” eller ”löpsedel”?

Varför är det så många som har en åsikt i fikarummet men inte offentligt? Har inte den moraliska kompassen hängt sig om man tiger och håller sin chef bakom ryggen av rädsla för att kanske mista jobbet?

För att vara en ledare måste man ha ett visst mått av utåtriktning och kommunikativ förmåga liksom problemlösningsförmåga att snabbt kunna förstå hur saker hänger ihop.

Det finns undersökningar som visar att uppemot 40 procent av alla chefer kan vara dåliga chefer och det påverkar naturligtvis medarbetarnas hälsa. Det finns arbetsplatser där medarbetarna flyger ut och in som pausfåglar. Det är alltså ganska många i detta land som byter jobb på grund av chefen.

Det är samma princip som när någon blir mobbad. I stället för att få bort mobbaren ser man till att flytta på den mobbade, och problemet kvarstår.

Många blir chefer därför att de är bra på någonting men det betyder ju inte att de passar som chef. Då är det bättre att de gör det som de är bäst på.

Chefer som inte klarar av att kontrollera sina impulser får många problem. Det är mycket viktigt att vara socialt kompetent. Man måste nämligen kunna ”känna av” vad andra tycker och känner. Den som har/får en vd-stämpel placerar sig själv högst upp och tar åt sig all ära. Men med kritiken är det sämre. Den får medarbetarna ta.

Den här sortens chefer tar död på företagen eftersom de har noll koll på läget och skyller på andra när det går dåligt. Man får ju dragga ganska djupt för att hitta någonting som liknar ödmjukhet, empati, hänsyn och förståelse hos dessa personer. Några charmkurser har de definitivt inte deltagit i snarare är deras policy att hellre vara ökänd än okänd, i stället för tvärtom.

Engagemang och lojalitet får man inte per automatik eller beställning. Det måste man förtjäna precis som respekt.

Så varför kan vi inte vara lite mer besvärliga och ifrågasätta lite mer, i stället för att samla komplimanger och stilpoäng hos till exempel chefer som i många fall varken har högskolepoäng eller studieskulder


Vilken solstråle!!!


Vilken solstråle!!


Sixx am - Skin

Paint yourself a picture
Of what you wish you looked like
Maybe then they just might
Feel an ounce of your pain

Come into focus
Step out of the shadows
It's a losing battle
There's no need to be ashamed

Cause they don't even know you
All they see is scars
They don't see the angel
Living in your heart

Let them find the real you
Buried deep within
Let them know with all you've got
That you are not your skin

Oh [X2]

When they start to judge you
Show them your true colors
And do onto others
As you'd have done to you

Just rise above this
Kill them with your kindness
Ignorance is blindness
They're the ones that stand to lose

'Cause they don't even know you
All they see is scars
They don't see the angel
Living in your heart

Let them find the real you
Buried deep within
Let them know with all you got
That you are not your skin

OHHHHHHHHHH

Well they don't even know you
All they see is scars
They don't see the angel
Living in your heart

Let them find the real you
Buried deep within
Let them know with all you've got
That you are not
That you are not your skin

Oh [X2]


Lätt den finaste låten..... Finaste texten.....



Urk purk!!

Så mådde jag imorse!!! Vart lite "gårdsfest" igår...... Och aldeles för sent!! O imorse skulle jag upp o jobba! Satans va "trött" jag var! Men det gick ju bra! Jag överlevde!! Nu sitter jag o slappar...... Patrik och Loke e och kör cross. Och Moa sover!! Det e sooooool ute!!!! Me like!!!


Är det tisdag idag??

He he...... Jag har ingen koll.... Familjen har semester!!! INTE jag!!!! Fan.... Fuck!!! Nästa år kanske..... Kanske..... Men.... Ja vet inte jag... Well.... På lördag e en väldigt speciell dag!!! Det är nämligen min födelsedag!!! Jag önskar mig pengar.... Så alla som läser detta kan komma förbi med en slant!!! ;) neeee då.... Jag ska iallafall ut med babe!!! Middag.... Bowling.... Ja nått sånt.... Fan.... Jag fyller 23..... Galet!!!!!


Min son älskar nog sig själv!!!

Så fort han får se sig själv i kameran grimaseras det som aldrig förr!!! <3 underbar unge!!!


Fan,helvete!!!!

Skit idioti!!! Nu fick jag det sagt oxå!!! Förbannad e vad jag är!! O less!!! Så jävla less på denna likgiltighet!!!!!!


Söndag morgon...

Mmmmm..... Känns sådär skoj att ställa kl på 07 för att ta 08.15 bussen till jobbet när man börjar 10. Jävla sommar tabell!!! I hate it!!!! Ja ja.... Skulle vart ledig idag men Jimmy på jobbet ville inte jobba 10-20 idag.... Så jag tog 10-15 idag.... Förstår honom.... Han ville inte ens jobba ett sånt pass.... Men lände väl sig tvingad då chefen skulle ha semester..... Hm.... Om en månad drar jag till Turkiet!!! I förrgår va det 59 grader där.... Palla!!! Längtar iallafall!!! Ska åka utan familjen... Hur ska det gå???? Jag som längtar ihjäl mig efter barnen ca 10 min efter att ha lämnat huset.... Ja ja.... Det går nog bra.... Igår drog vi och plaskade fötter efter att jag slutat jobba :) de va lite kallt för bad dock... Vi va ensamma på stranden.... Mys!!!


Ha ha...jag dööör!!!


True Shit!!!!


Vissa dagar e sämre än andra.....

Men har man 2 guldklimpar så känns allt bra igen! Det är bara att kramas med dom så e allt bättre! Idag ca en sån dag..... När jag skulle åka till jobbet så säger Loke: mamma.... Jag vill ta en puss av dig..... Sen säger han: jag vill ta en kram med!!! KÄRLEK!!!! Fy bubblans vad jag älskar dom!! Tur att som finns när man är lite nere. Stör mig så satans mycket på en sak nu.... Eller en "situation". Spy less! Men som sagt.... Vissa dagar e värre än andra... All kärlek till dom vännerna som betyder något därute!! Och till min familj/släkt!!





Gissa bandet!!!

Det finns tillfällen på jobbet när man liksom stannar upp lite.... O njuter... Ha ha.... Detta va ett sånt tillfälle! Gissa bandet!!!!


Mys dag!!

Mmmmm..... Har myst med barnen ensammen till 12.... Sen kom Patrik hem. Vi drog och hämtade mina nya skor som kommit!! Sen iväg till 4H gården. Moa älskade alla djur... Vart sur när vi gick ifrån dom ena djuren till dom andra. Hon sken upp!!! Loke gillade bockarna bruse ;) hej hej bockarna bruse sa han. Sen förklarade han för några pojkar att kossorna inte ca "bajskossor".... Hm..... Nu ska jag jobba. Vill helst av allt mysa med familjen!!!! Pöss på et!!!


Mamma... Jag älskar dig!!!

O mitt hjärta smälter!! Fy fan va underbart och VÄRT barn är!! Till er som tycker jag e en tråkig morsa:: slå det i KÄRLEK om ni kan!!!


Moa KAN SJÄLV!!!

Jo då.... De kan hon!! Äta själv.... Även om det mesta hamnar där det inte ska vara.... He he.... Men vad gör väl det!!??


Tjena bloggen!!!

Idag har det hänt grejer!! Asså på altanen :) blir så jävla bra!!! Men det tar tid!! Nu ska jag jobba..... Halsmandlarna e stora som fotbollar och jag mår allmänt pink.... Men vad gör väl det?? Vila får jag göra inatt!! Imorgon ska jag hämta mina skor som jag beställt!!! Jihooooo!!!!!!!


Det som händer i Uddevalla.....

...stannar i Uddevalla!!! Ha ha..... ni som va där vet vad jag pratar om. Så jag visarlite bilder istället!! Håll till godo!!!


Vems atograf e detta???????Hm.......


Henriettas eröring!!!


Utgång på lördagen....


Hm.......


Ingen mindre än Stefan Everts autograf.....


O så skulle han ha miiiina brallor.....


Ollad......


Min erövring..... Valpens kepa......

Tillbaka till vardagen!!!

Hej gänget! Har vart på en mini semester så bloggen har blivit lidandes. Ikväll ska jag berätta lite om det ;) årets helg.... Cross VM i Uddevalla.... Tror ingen har missat att jag åkte dit?? Ha ha.... Idag ska Patriks pappa komma och hjälpa oss att snickra altan! Nu ska jag kramas med Loke.... Moa sover middag. Hörs ikväll!!!


RSS 2.0